Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Мобилна апликација и монитори на бус стајалиштима

Градска управа за саобраћај и путеве наставља да спроводи активности у склопу пројекта ТРИБУТЕ – Интегрисане и иновативне акције за одрживу надоградњу урбане мобилности, саопштили су из Градске куће.
Фото: Градске инфо

Током прве етапе, од 1. јануара до 30. јуна ове године, целокупни конзорцијум је био фокусиран на одређивање учесника у такозваним “Живим лабораторијама” у свих осам партнерских градова (Милано, Љубљана, Марибор, Загреб, Патра, Нови Сад, Сарајево, Подгорица).

Учесници у пројекту, узимајући у обзир и министарства, универзитете, НВО ангажоване на промовисању одрживе мобилности, ИКТ експерти, удружења старијих и слабо покретних… директно ће учествовати у спровођењу концепта за “Живе лабораторије”.

Новосадска “Жива лабораторија” окупља актере релевантне првенствено за реализацију пилот пројекта у Новом Саду, чији је циљ унапређење јавног саобраћаја путем боље информисаности корисника.

Пилот пројекат за Нови Сад заснован је на креирању мобилне апликације и постављању монитора на аутобуским стајалиштима, који ће корисницима јавног аутобуског превоза на одређеној линији пружати информације о доласцима и одласцима аутобуса у реалном времену, а на основу података из возила у која ће бити постављени ГПС уређаји.

Такође, корисници мобилне апликације ће добијати и информације о алтернативним видовима превоза (нпр. бициклистички) у циљу задовољења индивидуалних потреба на одржив начин.

У циљу договора о следећим корацима и анализе примењених активности, други координациони састанак Управног одбора Пројекта ТРИБУТЕ биће оргаизован 22. јула. Предвиђено је да се састанак одржи у Марибору.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.