Почетна > Свет
Свет

МО Русије: Дронови лансирани из области Одесе

Министарство одбране Русије саопштило је данас да су украјинске поморске беспилотне летелице које су учествовале у нападу на бродове у Севастопољу лансиране из области Одесе и да су користиле зону безбедности „житног коридора“.
Фото: Танјуг/AP Photo

Руско министарство наводи да су у водама у близини града Севастопоља, на Криму, пронађени фрагменти поморских дронова коришћених у јучерашњим нападима на бродове Црноморске флоте и цивилне бродове, наводи РИА Новости.

Додаје се да су на дроновима били инсталирани навигациони модули канадске производње.

„Након што је 29. октобра одбијен терористички напад на бродове који су учествовали у обезбеђивању „житног коридора“…откривене су и подигнуте на површину олупине морских беспилотних уређаја које је користио режим у Кијеву под управом британских представника“, наводи Министарство, преноси РИА Новости.

Додаје се да су поморске беспилотне летелице лансиране са обале у близини Одесе и да су се кретале дуж безбедносне зоне „житног коридора“, а затим промениле руту у правцу руске поморске базе у Севастопољу.

Министарство одбране Русије, позивајући се на мишљење експерата, додаје да је један од дронова могао бити лансиран са једног од бродова који су Кијев или, како је наведено, „његови западни покровитељи“, изнајмили за превоз пољопривредних производа из украјинских лука.

Konašenkov: Ruske snage PVO oborile dva ukrajinska Mi-8 i Su-25

 

Преузмите андроид апликацију.