Почетна > Нови Сад
Нови Сад Остали спортови

Митровић: Поносан сам што сам поникао у Војводини, уживам да браним за Србију

Капитен ватерполо репрезентације Србије Бранислав Митровић одиграо је јуче 200. утакмицу за национални тим против Аустралије (6:5) на Европском првенству у Мађарској.
Фото: Градске инфо

Митровић је на званичном такмичењу први пут бранио на ЕП у Ајндховену 2012, а после Олимпијских игара у Лондону и опроштаја Слободана Сора са Гојком Пијетловићем чинио је голмански тандем до ОИ у Рију.

Митровић је потом одлучио да се стави на располагање селектору „делфина“ Дејану Савићу.

Он је у каријери од најважнијих медаља освојио два олимпијска злата, четири европска и једно светско. Био је најбољи голман финалног програма СП у Казању 2015, најбољи играч у Светској лиги у Хуиџу, а нашао се и у идеалном ОИ у Токију.

„Није важна бројка него шта је иза њих, шта је остављено и кроз резултате али и друге ствари везаних за снагу спорта и личности“, рекао је Митровић за званични сајт ВШ.

Прво званично такмичење за Митровића је било ЕП у Ајндховену 2012. године.

„У једној утакмици је Соро искључен са правом замене па сам ускочио. Али ми голмани те дебије не гледамо као нешто много битно“, додао је капитен ватерполо репрезентације Србије.

Он је рекао да би у досадашњем делу каријере издвојио две утакмице.

„Прва је полуфинале са Црном Гором у полуфиналу ЕП 2014. када сам бранио у последњој четвртини и помогао преокрету и друга је против Аустралије у групи у Рију када је тензија била огромна и када смо успели да победимо и поред игре која није била најбоља“, навео је Митровић.

Он је био стрелац и једног гола за репрезентацију на припремама у Америци.

„Дозвољено је било да голман учествује у нападу па сам искористио прилику“, каже Митровић.

Он је потекао из школе ватерполо голмана Војводине.

„Јесам локал патриота и поносан сам на ту чињеницу“, рекао је капитен „делфина“.

Митровић је признао да ужива у репрезентацији Србије.

„Најстарији сам, саветујем кад мислим да треба али у исто време и учим од њих. Свака генерација друго време. Уигравамо се, треба времена и да будемо најбољи и да не успемо ова екипа има свој пут. Простор за напредак је велики и екипно и појединацно“, рекао је Митровић.

Србија ће у суботу на СП у Мађарској играти против Казахстана.

„Утакмица која мора да се одигра. Морамо да направимо баланс између одбране и напада. Припремамо се за четвртфинале и настављамо даље“, закључио је Митровић.

Čeferin: Niko nema uslove za trening kao Srbija

Преузмите андроид апликацију.