Почетна > Бизнис
Бизнис

Министарство: Стадион „Дубочица“ пуштен у пробни рад уз одговарајуће сагласности

Министарство за јавна улагања саопштило је данас да је градски стадион „Дубочица” у Лесковцу пуштен у рад по прибављеној Сагласности за пуштање у пробни рад, а у складу с чланом 124 Закона о планирању и изградњи.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Реагујући на нетачне наводе који су се појавили, а у циљу тачног информисања јавности, из министарства напомињу да је иначе сагласност за пуштање у пробни рад могуће прибавити искључиво и само по окончању радова на изградњи објекта.

Сагласност допушта да у режиму пробног рада објекат може да буде у пуној функцији и то до годину дана, наведено је у саопштењу.

„Уз то, нагалашавамо и да је прибављена и сагласност противпожарне полиције на Пројекат изведеног објекта“, наводи се у саопштењу.

Када су у питању тврдње да је Решењем о грађевинској дозволи одобрена једна, а изграђена друга, три пута већа површина, из министарства истичу да је врло једноставно утврдити да је таква тврдња не само нетачна, већ и апсурдна, а прост увид управо у два документа подељена јавности јесте доказ у прилог томе.

„Наиме, у оба документа фигурирају две површине и то – укупна површина комплекса стадиона која износи 31.176,00 квадратних метара и идентична је у оба документа, као и  бруто површина објекта која износи 10.217,32 квадратних метара и идентична је у оба документа. Објекат је, дакле, у свему изграђен према грађевинској дозволи“, наводи се у саопштењу.

Из министарства напомињу и да је Градски стадион „Дубочица”, изграђен за мање од две године, а уз све неопходне сагласности, пре пуштања у рад прошао и процес сертификације од стране УЕФА, чиме је потврђено да је овај објекат и пројектован и саграђен у складу с стандардом категорије четири – највишим стандардом ове референтне фудбалске асоцијације.

Deset polovnih automobila čija će vrednost rasti

Преузмите андроид апликацију.