Почетна > Србија
Србија

Министарство одбране: У току обука тенковских јединица Војске Србије

У тенковским јединицама Војске Србије у току је интензивна обука професионалног састава и војника на добровољном служењу војног рока за борбену употребу тенкова М-84, саопштило је данас Министарство одбране.
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Како се наводи, од посада тенка се очекује да савладају све тактичке поступке у извођењу борбених дејстава у одбрани и нападу, што обухвата вожњу тенка у различитим теренским условима, ефикасну употребу наоружања и одржавање склопова и подсистема овог сложеног борбеног средства.

У наредним етапама обуке, тенкисте очекују припремна и школска гађања, а потом и тактичке вежбе и бојева гађања, на којима ће се у пракси проверити њихова тактичка и ватрена оспособљеност и оценити квалитет реализоване обуке.

Министарство одбране истиче да је тенк М-84 је основно борбено средство тенковских батаљона у бригадама копнене војске, који захваљујући великој покретљивости, силини удара и оклопној заштити тенкова имају водећу улогу и значај у борбеним операцијама Војске Србије.

Сталном обуком стичу се услови да све посаде испуњавају захтеване стандарде обучености, а тиме се обезбеђује и висок ниво борбене готовости оклопних јединица Војске Србије, наводи се у саопштењу.

Žiofre: Srbija je pred istorijskom prilikom da napreduje u normalizaciji odnosa

 

Преузмите андроид апликацију.