Почетна > Србија
Србија

Министарство одбране позвало младиће и девојке да постану пилоти Војске Србије

Министарство одбране позвало је младиће и девојке до 27 година, са дипломом основних академских студија цивилних факултета, да се пријаве за Војностручно оспособљавање за резервне официре рода авијације.
Фото: Танјуг/ Министарство одбране и Војска Србије

Прилику да седну у кокпит најсавременијих авиона и хеликоптера нашег Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране имаће кандидати који, након што задовоље опште услове конкурса, медицинске и психолошке провере, савладају селективну падобранску и летачку обуку, саопштило је Министарство одбране.

Младићи и девојке, који са успехом заврше шестомесечно оспособљавање, добиће могућност да одмах ступе у професионалну војну службу и као официри рода авијације у јединицама РВ и ПВО наставе летачку обуку и добију звање пилота.

Заинтересовани кандидати пријаве могу да поднесу у центрима Министарства одбране, шалтерима поште или на порталу еУправе.

Конкурс је отворен до 31. марта 2023. године, а све додатне информације о условима и начину конкурисања могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну или на бројеве телефона 011/3074-128, 011/3074-008 и 011/3074-027, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Dačić: Stranke da pokažu koliko drže do nacionalnog i državnog interesa

Преузмите андроид апликацију.