Почетна > Србија
Србија

Министарство: Француски експерти у пројекту „Дворци Србије“

Представници Министарства културе разговарали су са француским експертима у области заштите културног наслеђа, који су у посети Србији у циљу успостављања даље сарадње међу установама и предлагања даљих корака у оквиру реализације пројекта „Дворци Србије – заштита културног наслеђа“.
Фото: Википедија/manedj

Помоћници министра за заштиту културног наслеђа и дигитализацију Данијела Ванушић и за међународну сарадњу и европске интеграције Станко Благојевић, у разговору са француским експертима Лораном Албертијем и Бернаром Ле Магуаруом, изразили су задовољство због спремности француске стране да учествује у пројекту „Дворци Србије“.

Велико искуство француских експерата у области заштите архитектонског наслеђа биће од драгоцене помоћи у раду на пројекту.

Током наредна три дана, колико ће током ове прве посете боравити у Србији, упознаће се са постојећом документацијом, историјским приликама и мерама заштите.

Ово је изузетна прилика за обе стране да се кроз разменy искуства у заштити културног наслеђа, учврсти међусобна сарадња која ће допринети унапређењу свеукупних билатералних односа две државе.

Патријарх отворио изложбу о 80 година од Новосадске рације

 

 

Преузмите андроид апликацију.