Почетна > Србија
Србија

Министарства одбране и просвете расписали наградни конкурс за ученике

Министарства одбране и просвете расписали су наградни конкурс за ученике основних школа под називом „Наш војник, наш херој”, на којем ће основци имати прилику да припреме креативни рад на тему „Жене у Војсци Србије – Хероине прошлог, садашњег и будућег времена“, а најуспешније очекују вредне награде.
Фото: Градске инфо

Ученици ће своје стваралаштво моћи да искажу у једној од три категорије. Из српског језика конкурисаће литерарним радом – песмом или прозним текстом, док ће надарени за сликарство моћи да приложе ликовни рад у техници по избору.

Основци који су надарени за технику и технологију биће у прилици да се изразе кратким видео клипом или макетом која ће на најбољи начин представити њихово виђење наведене теме.

Пропозиције конкурса налажу да рад треба да буде оригинална, аутентична креација и да не сме нарушавати ауторска права нити интелектуалну својину других лица.

За најкреативније ауторе по старосним категоријама, али и њихове наставнике Министарство одбране припремило је вредне награде – првопласирани ће добити наградни боравак у војном хотелу на Тари, друго место доноси наградни боравак у војном објекту за одмор и рекреацију у Врњачкој Бањи док ће трећепласирани бити награђени књигама.

Основци који желе да учествују на конкурсу треба да предају радове наставницима разредне или предметне наставе до 20. фебруара 2023. године.

Наставници врше одабир најбољих радова, а након извршене селекције изабране радове потребно је доставити најкасније до 1. марта 2023. године Управи за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе Министарства одбране Србије.

Министарство одбране позива све заинтересоване ученике основних школа да покажу креативност на тему „Жене у Војсци Србије. Хероине прошлог, садашњег и будућег времена“ и заслуже вредне награде.

Како је саопштено из Министарства одбране, детаљне информације о конкурсу могу се пронаћи на овом линку.

Konkurs za dodelu nacionalnih penzija do 9. decembra, iznos povećan na 65.730 dinara

Преузмите андроид апликацију.