Почетна > Свет
Свет

Министар здравља ВБ поднео оставку због пољупца

Министар здравља Велике Британије Мет Хенкок (42) поднео је синоћ оставку након што је прекршио социјалну дистанцу јер је пољубио колегиницу, јавља Би-Би-Си.
Фото: Танјуг/Matt Dunham

У писму упућеном премијеру Борису Џонсону, Хенкок наводи да „влада дугује народу који се много жртвовао током пандемије, да буде искрена уколико их је већ изневерила“.

Хенкок је био у средишту владине борбе против пандемије, говорећи грађанима да поштују строга правила, а чак је поздравио оставку прошле године угледног научника који је на сличан начин прекршио правила, подсећа Ројтерс.

Министар здравља се у петак извинио након што је лист „Сан“ објавио да је пољубио и загрлио високо позиционирану помоћницу у својој канцеларији прошлог месеца, када је то било забрањено због пандемије.

„Прихватам да сам прекршио смерницу о физичкој дистанци у тим околностима“, рекао је он и додао да је разочарао људе и јако жали због тога.

Џонсон је након тога рекао да је ствар тиме решена.

Случај подсећа на прошлогодишњи инцидент када је Џонсонов тадашњи највиши саветник Доминик Камингс такође прекршио епидемиолошка правила, изазвавши бес широм земље и оптужбе да влада мисли да је изнад закона.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.