Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Министар спољних послова посетио Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са министром спољних послова у Влади Републике Србије Николом Селаковићем у Градској кући. Они су разговарали о важности билатералне сарадње и стабилности у региону на путу општег напретка.
Фото: Град Нови Сад

Градоначелник је рекао да Нови Сад негује добру међуградску сарадњу, те да је корист од заједничких пројеката веома очигледна у култури, образовању, привреди и туризму. Он је такође истакао да Нови Сад иде крупним корацима напред када је реч о привлачењу инвеститора и доприносу тржишној утакмици која је једини основ здраве економије.

У том смислу, поменуо је велика улагања Града у развој индустријских паркова који привлаче озбиљне компаније попут “Континентала“ у којима ће стручњаци желети да раде јер ће имати одличне услове.

Званичници су се сложили да је пут у Европску унију исправан пут Србије, те да је веома важно и корисно што је Нови Сад Европска престоница културе за 2022. годину. Како су оценили, тај велики европски пројекат оснажује читаву заједницу, повезује је са регионом и отвара врата великим инфраструктурним пројектима који трајно мењају слику Новог Сада и Србије на боље.

Вучевић и Селаковић изразили су наду да ће епидемиолошка ситуација бити стабилна, и да неће угрозити живот у виталним областима, али и спремност да, у случају потребе, и држава и локалне самоуправе, адекватно и правовремено одговоре, уколико дође до погоршања.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.