Почетна > Србија
Србија

Милосављевић: Уколико се приведени не ослободе сутра масовнији протести

Срђан Милосављевић који је у претходном мандату обављао функцију председника Скупштине Општине Звечан најавио је масовније протесте у све општине на северу уколико приведени, Радош Петровић и Душан Обреновић, не буду ослобођени.
Фото: Танјуг/Дописништво КиМ

Милосављевић је пред окупљеним новинарима поновио захтеве Срба на северу.

„Као што сви овде видите испред мене и испред вас, ово данас је један миран протест наших грађана. Такав протест је био и јуче, али нажалост, некоме није одговарало да тај протест буде миран до краја. Ми грађани општина са српском већином не желимо тензије већ желимо мир. Неком другом очито одговара да прави хаос и да уноси немир на наше просторе ради информисања јавности. Још једном бих желео да нагласим наше јучерашње захтеве, а то је да сви припадници Специјалне полциије повуку из општина са српском већином и да лажни градоначленици не долазе у зграде општина на северу Косова и Метохије“, рекао је Милосављевић.

Поред тога, Милосављевић је затражио да приведени Срби буду ослобођени.

„Тражимо слободу за наше неосновано ухапшене грађане, Радоша Петровића и Душана Обреновића. Наше је право, а и морална обеваза да уколико не буду пуштени на слободу, да се у свим општинама на северу КиМ сутра окупимо у већим броју него јуче и да мирним путем искажемо незадовољтсво услед новонастале ситуације“, рекао је Милосављевић.

Срби у Звечану Лепосавићу и Зубином Потоку и даље протестују испред својих општина.

Montgomeri: Kurti je ultranacionalista koji tačno zna šta radi

Преузмите андроид апликацију.