Почетна > Свет
Свет

Милион иновативних малих и средњих предузећа до 2025.

Кина има за циљ да створи милион иновативних малих и средњих предузећа до 2025. године, наводи се у владиним смерницама о развоју малих и средњих предузећа током периода 14. петогодишњег плана (2021-2025).
Фото: Paxels/Suzy Hazelwood

Кина ће до тада, између осталог, створити 100.000 малих и средњих предузећа која карактерише специјализација, префињеност, јединственост и иновативност, као и 10.000 компанија тзв. „малих џинова“, чији је фокус на врхунским технологијама, истиче се у владиним смерницама.

Смернице су заједнички објавили Министарство индустрије и информационих технологија Кине и 19 других министарстава и владиних ресора.

Циљевима је предвиђено да ће издаци за истраживање и развој малих индустријских предузећа одржати годишњи раст изнад 10 одсто до 2025. године, а број пријава патената ће такође бити повећан за 10 одсто на годишњем нивоу.

Поред тога, биће уложени напори да се побољша ефикасност услуга за мала и средња предузећа, као и да се побољшају услуге дигиталним технологијама, истиче се у смерницама кинеске владе.

Senat SAD podržao Nikolasa Bernsa za ambasadora u Kini

Преузмите андроид апликацију.