Почетна > Србија
Србија

Милићевић обишао камп за децу из дијаспоре и региона „Мали опанак 2023“

Министар без портфеља задужен за односе с дијаспором Ђорђе Милићевић обишао је данас у Мионици у општини Косјерић тематски летњи камп за децу из дијаспоре и региона „Мали опанак 2023“.
милићевић
Фото: Танјуг/Раде Беговић

У кампу учествује 200 малишана из Аустрије, Црне Горе и Републике Српске, а, како је рекао Милићевић, само је један је од 22 кампа широм Србије чију је организацију финансирала држава и кроз које је овог лета прошло око 5.000 деце српског порекла из целог света, саопштило је ресорно министарство.

„Ови летњи кампови осмишљени су да нашим малишанима из света приближе Србију, да виде унутрашњост наше лепе земље, а не само Београд. Овај пројекат, који је резултат заједничке посвећености и подршке не само мог кабинета, него и Владе Србије, а посебно председника Републике Александра Вучића који је иницирао рад на јачању сарадње матице и државе, омогућава деци из дијаспоре и региона да се повежу с својим коренима, науче више о српској култури и традицији, али и да створе пријатељства која ће трајати читавог живота“, реако је Милићевић.

Додао је да су у Косјерићу малишани у прелепом природном окружењу, кроз различите активности и радионице, усавршавали знање српског језика, упознавали се са нашом историјом, традицијом, старим занатима али и уживали у домаћој храни.

Посебно нагласио да су скоро сви малишани који су боравили у камповима питали да ли ће и догодине бити организовани и изразили жељу да поново дођу.

Такође, додао је, рекли су да ће препоручити и свим својим другарима у местима и држава из којих долазе да обавезно посете Србију.

Počelo Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta u prvoj pomoći

Преузмите андроид апликацију.