Почетна > Свет
Свет

Милатовић: Сигуран сам у победу, коначно ће доћи до пораза претходног режима

Кандидат за председника Црне Горе, испред покрета Европа сад, Јаков Милатовић гласао је данас у Подгорици и поручио да је сигуран у победу, као и да ће, како је рекао, коначно доћи до пораза “симбола” претходног режима који је управљао Црном Гором у претходних 30 година.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Милатовић је после гласања позвао грађане Црне Горе да искористе своје бирачко право и изразио уверење да ће изборни дан проћи у најбољем реду, те да је Црна Гора зрела као друштво да оловком мења председнике.

“Сигуран сам да ћемо од данас направити још један велики корак напред када је у питању помиренија Црна Гора, богата Црна Гора, праведнија Црна Гора и коначно Црна Гора свих нас”, рекао је Милатовић.

На питање да ли ће, уколико постане председник, променити нешто у односима са Србијом, Милатовић је одговорио да је приоритет број један за Црну Гору пуноправно чланство у ЕУ.

“Али увек када говорим о ЕУ ја говорим и о регионалним економским интеграцијама, мислим да ми овде у Црној Гори, али и шире на Западном Балкану коначно морамо да разумемо да је неодвојив део европских интеграција, да су то наше регионалне економске интеграције”, рекао је Милатовић.

Он је истакао да се залаже за најбоље могуће односе са Србијом и са свим земљама Западног Балкана.

“Жао ми је што то у претхоном периоду није било тако и мислим да ћу са позиције председника Црне Горе и, наравно и са владом Црне Горе, урадити све да коначно прошлост ставимо у прошлост и да заиста заједнички градимо економски снажнију будућност на бенефит свих грађана Црне Горе и Србије и свих осталих земаљама Западног Балкана . Ја сам сигуран да је наша заједничка будућност пуноправно чланство у ЕУ”, поручио је Милатовић.

Милатовић је рекао да не очекује тензије вечерас, те да сматра да је црногорско друштво зрело да мења председнике оловком.

“Једино коме је у интересу да креира инциденте то је садашњи председник државе. Уколико дође до инцидената знајте од кога долазе”, закључио је Милатовић.

Crna Gora: Do devet časova glasalo 6,8 odsto ili oko 36.750 birača

Преузмите андроид апликацију.