Почетна > Свет
Свет

Милатовић: Другачије бих састављао владу да сам ја мандатар

Председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је да би он састављао владу другачије када би био мандатар, јер је потребно водити рачуна о инклузивности, и додао да је са мандатаром и партијским колегом из покрета Европа сад (ПЕС) Милојком Спајићем поседњи пут разговарао током консултација о избору мандатара на Цетињу, уз оцену да је требало чешће да разговарају.
Фото: Танјуг/AP/Ристо Божовић

“Процес мора бити отворен и инклузиван. Колико видим из медија, то није случај засад. Грађани су уморни, ако се настави овакав тренд, на наредним паралментарним изборима излазност ће бити још мања“, рекао је Милатовић у интервјуу за РТЦГ.

Он је истакао да није учествовао у кампањи за парламентарне изборе, али и да сматра да је у свом политичком деловању “показао једну ширину“.

Додао је и да су грађани Црне Горе сведочили, како је навео, “непристојном политичком поткусиривању ресорима“.

Истакао је да су се “сви сагласили“ да у погледу састављања владе постоје три приоритета, и то реформе у области економије, потом реформе у борби за владавину права и против корупције, као и реформе ради убрзавања пута ка ЕУ.

„Желимо Црну Гору у којој сви имају једнаке шансе, у којој има просперитета. Где су важне две ствари, колико сте образовани и колико радите“, рекао је Милатовић.

Он је нагласио да има сталне консултације са члановима и функционерима ПЕС, одбацивши критике да је покушао да на њих утиче.

Трговински дефицит Црне Горе у јулу 293,5 милиона евра

Преузмите андроид апликацију.