Почетна > Свет
Свет

Милановић поново у центру пажње руских медија

Последње изјаве председника Зорана Милановића да је „Косово отето Србији“ и да „Крим више никада неће бити Украјина“, поново су у центру пажње руских медија.
Фото: WikimediaCommons/Presidenza della Repubblica

РИА новости су му у последња 24 сата посветиле чак девет чланака, а сваку Милановићеву изјаву претвори су у чланак у којем напомињу како се и пре супротстављао одлукама Запада и да „нијеј ничији роб“, преносе хрватски медији.

Наводе да изјаве Милановића не користе само руски портали, већ исто ради и, како кажу, главни ратни хушкач руског председника Владимира Путина, Владимир Соловјов.

Хрватски портал 24сата пише да Соловјов од почетка инвазије, заједно са својом драгом колегиницом Маргаритом Симоњан, у емисији у ударном ТВ термину гости разне „стручњаке“ и „аналитичаре“, а распрае се, кажу, најчешће претворе у такмичење у претњама Западу.

„Нема коме нису запретили. Британију ће потопити, САД уништити, Немачку спалити, Француску демолирати, Пољску прегазити, државе Балтика претворити у прах…“, пише портал.

Укратко, наводи портал, ако питате Соловјова и његове госте, од Русије нема јаче силе. Овај водитељ и његова дружина у емисији емитираној 16. јануара већ су хвалили Милановића и његову ранију изјаву да Вашингтон и НАТО преко Украјине воде проxy рат против Русије.

„План не може бити макнути Путина. План не могу бити санкције. То су глупости. Нећемо ништа постићи. Нису ни Милошевића сломили санкцијама. Иду из рата у рат. Шта би требало да будемо? Амерички робови?“, вртела се ова Милановићева изјава на руској ТВ.

Притом да то не говори неки последњи човек у Европи, него председник Хрватске, казао је тада Соловјов, подсећа портал.
Милановића је синоћ код Соловјова први споменуо политолог Дмитриј Евстафјев, један од ‘редовних’ у емисији.

„Јако ми се свидео пријатељ из Хрватске. Јако ми се свидео. Изрекао је велику истину. Можете растргати на комаде ситну боранију која се не може супротставити. Али кад можеш добити по њушци: неее, то нисмо потписали. Видите каква је то ситна, јефтина шуша! Која се може само бесомучно придружити на Србију. Раскомадати Србију, то је нормално. То је било исправно. То је била демократија. Али добити по њушкама од Русије?“, рекао је Евстафијев, пише загребачки Вечерњи лист.

Политиколог је даље рекао да „знамо да ће Западу у Украјини бити нанесен стратешки пораз“.

„И читава конструкција коју ЕУ и САД граде на Балкану, укључујући криминални шахер-махер, ће се урушити. Тамо ће претенденти још поделити“, рекао је Естафјев.

Rusija u 2022. izvezla oko 17 miliona tona tečnog naftnog gasa u Evropu

Преузмите андроид апликацију.