Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Михајловићево писмо Болоњи: Увек ћу бити један од вас

Синиша Михајловић, сада већ бивши тренер Болоње, обратио се јавности и бившем клубу подужим писмом у листу Газето дело Спорт.
mihajlović
Фото: Танјуг/AP

Српски стручњак је после три и по године на клупи италијанског прволигаша, пре два дана добио отказ, после нешто слабијег старта у сезони.

Михајловић се у писму захвалио људима из клуба и навијачима на подршци током свих ових година.

„Ово је била авантура која није била само фудбал, није била само спорт. Никада нећу заборавити поруке охрабрења које сам добио од наших навијача. Који год дрес убудуће да носим, нећу вам бити противник, већ увек један од вас“, поручио је Михајловић.

Бивши фудбалер Црвене звезде, Роме и Лација није се лако помирио са одлуком управе.

„Чести ми се дешавало да се поздрављам са навијачима, играчима, клубовима, градовима, да кажем то збогом. То је део каријере фудбалера и тренера, деси се пре или касније. Спортски циклусу су такви да се рађају, развијају, дају задовољство, понекад су разочаравајући и онд неминовно дође крај. Ништа није вечно. Овог пута дешава ми се да на све гледам некако са више туге“.

У писму даље каже:

„Моја авантура није била само фудбал, само спорт. Била је то унија душа, заједнички ход кроз мрачан тунел да би се поново видело светло. Осећао сам то поверење према тренеру и као према човеку. Ваша топлина ме је грејала у најтежим моментима. Покушао сам да се одужим потпуном посвећеношћу дресу, нисад се штедео ни кад сам био на терену ни кад сам био у болничком кревету. Многе године патњи у Италији су ме смекшале, али ме нису промениле. Прошао сам одређене кругове, али сам остао Србин који је често тврдоглав, отворен и оштар; често нисам успевао да изразим тај осећај захвалности. Можда не знам како да се дам. Превише слатких речи, не знам како да се баци у тако много загрљаја, али сам одговорио својим грозничавим осећајем дужности, не запостављајући ништа у раду, испуњавајући свој задатак до краја, чак и у најдраматичнијим околностима, да пружим навијачима Болоње задовољство које заслужују. Надам се да сам успео у том последњем делу. У наших три и по године заједно постигли смо то невероватно десето место, два пута смо били 12, и коначно 13. Увек смо остварили, упркос свему, а добро значе шта то све значи, миран опстанак, покушавајући да направимо проактивну и офанзивну игру, гурајући младе играче и дозвољавајући клубу да заради на тржишту, што се показало протеклих сезона. Јесам ли могао боље? Можда. Да ли сам дао све? Јесам, без и најмање сумње. И то ми омогућава да гледам на све високо уздигнуте главе без да замерам нешто себи“, пише Синиша.

У делу писма се обратио и челницима клуба чију одлуку о смени није најбоље разумео.

„Никад нисам био лицемер, нећу бити ни сада, не разумем овај изузетак. Прихватио сам као што професионалац то и чини, али мислим да је ситуација апсолутно била под контролом и могла је да се поправи. Људи из управе нису имали исто мишљење. Тек смо у петом колу, тешко ми је да схватим да је све то зависило од последњих резултата и позиције, то није одлука која је дуго висила над главом. Тако лоша одлука. Хтео бих да кажем да сам доброг здравља и да оно стално напредује. Не бринем више толико о себи, повремено идем на провере. Пратио сам све тренинге последњих недеља, моја једина мана је што нисам смео да се излажем јаком сунцу превише сати. Али нисам пропустио ни дан. Ништа ме не спречава да радим и будем на клупи. Ово није време за анализу фудбала из последњег периода, трансфера, и одлука управе са којима се нисам слагао. Сада, сећајући се многих посебних и незаборавних момената, желим да вам кажем хвала. Хвала страственим навијачима Болоње. Клубу, са неким легитимним изузецима према мени. Председнику Сапуту који ми је омогућио да радим три и по године и показао дугорочно поверење…“, наставио је Михајловић да се захваљује свима са којима је сараживао, а није заборавио ни особље болнице и лекаре који су га лечили.

На крају, још једном је послао поруку навијачима.

„Желим Болоњи и навијачима све најбоље што се тиче спортског успеха. Остављам наследнику здраву групу играча, културу рада и верујем у важне вредности које смо делили у овом окружењу. Видећемо се поново, надам се, на терену“, поручио је Михајловић.

Klop posle debakla: Teško mi je da prihvatim ovo, ali moram

Преузмите андроид апликацију.