Почетна > Бизнис
Бизнис

Михајловић: Заједнички циљ је одрживо рударство

Активности Зиђин компанија у Србији, улагања у екологију и проблеми локалног становништва због рударских активности били су тема данашњих разговора министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић са генералним директором Зиђин мајнинга Лијем Хепингом и замеником директора Зиђин копера Јасоном Жангом.
Фото: Танјуг/МРЕ/Зоран Петровић

„Заједнички циљ јесте одрживо рударство, а то пре свега значи и поштовање свих критеријума, прописа и закона, најпре у домену заштите животне средине“, рекла је министарка и поновила да Министарство подржава захтев мештана за измештање целог насељеног места Кривеља због рударских активности, те да неће бити донета ниједна одлука без договора са мештанима.

Министарка је оценила да су у последње две године учињени значајни помаци и да ту не мисли само на отварање новог рудника Чукару Пеки, а чиме је Србија заузела нову високу позицију на европској мапи.

Министарка је, наиме, навела да су помаци учињени у сарадњи са Министарством, локалном самоуправом и Институтом за рударства и металургију, те додала да ће то допринети ефикаснијем развоју Бора и рударства у Србији.

Хепинг и Жанг су представили планове компаније за даља улагања и активности на текућим пројектима.

Они су захвалили министарки на подршци у реализацији пројеката у Србији, наводећи да би без подршке Министарства изостали резултати које су компаније оствариле.

На састанку су учествовали и директор Института за рударство и металургију у Бору Миле Бугарин и представници амбасаде Кине.

Kina: Izvoz u Rusiju opao, uvoz porastao

Преузмите андроид апликацију.