Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Месне заједнице Адице и Сајлово богатије за нова дечија игралишта

Град Нови Сад отпочео је 26. jануара радове на изградњи дечијих игралишта на на три локалитета у Новом Саду – МЗ „Сајлово“ (у ул. Драгомира Бојанића Гидре), МЗ „Адице“ (уз постојећи баскет терен у ул. Младена Стојановића), и МЗ „Петроварадин“ (уз ул. Бранислава Букурова и Мишелук).
Фото: УГЗИНС/Уступљене фотографије
Дечија игралишта на локалитетима Сајлово и Адице су данас завршена, и пуштена у рад.

Игралишта су новије генерације, са подлогама од тарната и садрже неколико реквизита -мултифункционални комплекс са два тобогана и љуљашком гнездо, два торња са тобоганом (један за млађу и један за старију децу), две њихалице на опрузи, металну љуљашку са две седалице, криву металну клацкалицу, дрвену клацкалицу и пењалицу у облику пирамиде. Оба дечија игралишта су ограђена и опремљена одговарајућим урбаним мобилијаром (инфо табла, клупе, корпе).

Спроводећи пажљиво планиране активности на изградњи и одржавању дечијих игралишта, Град Нови Сад сваке године умногоме доприноси здравом и забавном одрастању наших најмлађих суграђана, посебно стављајући акценат на безбедност. Реквизити за игру изабрани и  постављени у складу са европским стандардима и важећим Правилником о безбедности дечијих игралишта.

Укупна вредност ове инвестиције је 22,7 милиона динара,

Завршетак трећег игралишта МЗ „Петроварадин“ (уз ул. Бранислава Букурова и Мишелук) се очекује ускоро.

Još dva dana besplatnih pregleda mamografom: Akcija za Novosađanke se nastavlja usled velikog interesovanja (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.