Почетна > Свет
Свет

Менендез се обратио први пут од подизања оптужнице: Остајем у Конгресу

Амерички сенатор Роберт Менендез огласио се данас први пут откако је против њега и његове супруге подигнута оптужница за примања мита, поручивши да ће остати у Конгресу и да ће се борити против оптужби.
Фото: Pexels/Pixabay

„Оптужбе против мене су управо то – оптужбе. Схватам да ће ово бити највећа борба до сада. Чврсто верујем да, када буду изнете све чињенице, не само да ћу бити ослобођен кривице, већ ћу и даље бити сенатор Њу Џерсија“, поручио је Менендез, преноси Њујорк тајмс.

Менендез је раније одбио позиве колега демократа у својој матичној држави Њу Џерси да поднесе оставку на место сенатора.

Канцеларија америчког тужиоца на Менхетну терети Менендеза и његову супругу Надин да су примали хиљаде долара мита у замену за коришћење моћи и утицаја као сенатора у корист бизнисмена из Њу Џерсија и чинили услуге влади Египта, пренео је Ројтерс.

Тужиоци су рекли да мито укључује готовину, злато, уплате за хипотеку за кућу, надокнаду за посао са минималним захтевима, луксузно возило и друге ствари од вредности.

Роберт Менендез и његова супруга Надин суочавају се са по три тачке оптужбе у вези са корупцијом и изнудом.

Менендез је у Сенату од 2006. године, а био је председник утицајног комитета америчког Сената за спољне послове до пре два дана када је поднео оставку.

Тужиоци траже да Менендезу буде одузета имовина, укључујући кућу у Њу Џерсију, Мерцедес-Бенц из 2019. године и око 566.000 долара у готовини, златним полугама и са банковног рачуна.

Dobro prošla operacija italijanske dive Sofije Loren nakon pada i loma kukova

 

Преузмите андроид апликацију.