Почетна > Свет
Свет

Менаџер: Цене улазница за турнеју Спрингстина су оправдане

Менаџер легендарног америчког музичара Бруса Спрингстина бранио је одлуку о начину одређивања цене улазница за предстојећу турнеју, наводећи да је највећи број карата био доступан по цени од око 200 долара, те да је незадовољство фанова неоправдано, пренео је лист Индепендент.
Фото: Wikimedia Commons/DoD News Features

Након што је софтвер за процену вредности карата према потражњи купаца одредио да би цене поједних улазница за турнеју Спрингстина могле коштати 4.000-5.000 долара, фанови су бурно реаговали.

Систем „Тицкетмастера“ направљен је да би се спречила препродаја улазница, а функционисее по принципу „динамичног одређивања цена“, односно то колико ће улазнице коштати зависи директо од потражње купаца за њима.

То се остварује тиме што систем одговара на потражњу, повећавајући или снижавајући цене у складу са заинтересованошћу купаца.

Менаџер Спрингстина Џон Ландо дао је образложење читаве ситуације наводећи да је одређења сасвим разумна цена, узимајући у обзир да ће публика имати прилику да слуша једну од највећих светских звезда.

„Приликом одређивања цена улазница за ову турнеју, пажљиво смо анализирали како се крећу улазнице, тако да смо изабрали цене које су приближне онима које се крећу на тржишту, са малим одступањем“, рекао је Ландо .

Он је додао да је незадовољство фанова изазвао занемарљив број улазница које су коштале 1.000 долара и више, наводећи да је ипак највећи број њих био у просеку 200 долара, што наводи као сасвим релевантну цену за наступ уметника какав је Спрингстин.

Ландау се огласио након што је „Тикетмастер“ објавио статистичке податке у вези са продајом улазница за Спрингстинову турнеју.

Ова статистика открива да је 88,2 одсто карата продато по просечној цени од 202 долара, док је само 1,3 одсто карата коштало више од 1.000 долара.

Концерти Спрингстина у Великој Британији заказани су за 30. мај у Единбургу, 16. јун у Бирмингему и 8. јул у Лондону.

Izmene pravila za ulazak u Austriju

Преузмите андроид апликацију.