Почетна > Свет
Свет

Медведев: Руске снаге би могле да стигну до Кијева

Заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев изјавио је да би руске снаге могле да стигну до Кијева, ако не сада, онда у другој фази сукоба, а да „елите“ које сада владају у главном граду Украјине морају да оду.
Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP

Руске снаге би могле да стигну до Кијева због тога што, како је рекао Медведев, претња постојању Русије долази из тога града који контролишу противници Руске Федерације предвођени САД-ом.

Медведев тврди да кијевски режим представљају марионете које немају савест, нити страх за будућност Украјине.

Елите које сада владају у Кијеву морају да оду, поједине ће саме то да изаберу, а поједине ће бити принуђене, рекао је Медведев за руске медије.

Медведев је навео да се све одлуке Кијева доносе у иностранству и у седишту НАТО-а и да би због тога тај град вероватно могао бити циљ руског освајања, пренела је агенција РИА Новости.

Медведев тврди да западни политичари, укључујући немачког канцелара Олафа Шолца и високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља, не верују да ће Украјина победити, али да су принуђени, како је навео, да то понављају у јавности да би оправдали енормне издатке за војну помоћ Кијеву.

„Ставови Москве и Вашингтона су сада супротни и тешко да ће бити могуће премостити тај јаз и унапредити односе у наредним деценијама“, рекао је Медведев.

Medvedev povodom smrti Kuzminova: Nema razloga za žaljenje

Преузмите андроид апликацију.