Почетна > Свет
Свет

Медведев: Русија ће одговорити на распоређивање мировних трупа у Украјини

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је да ће мировне снаге, чије се распоређивање у Украјину под окриљем НАТО-а тренутно разматра у Европи, „бити елиминисане ако се појаве на линијама фронта без пристанка Русије“.
Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„Очигледно је да су такви мировњаци наши непријатељи, вукови у овчијој кожи. Они ће бити легитимна мета за наше оружане снаге ако буду распоређени на фронту без сагласности Русије, са оружјем у руци и представљајући директну претњу за нас“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Према његовим речима, „ти мировњаци“ морају бити немилосрдно уништени јер су „непријатељски војници“ и „погинуће у току борбе“.

„Да ли је Европа спремна за дуг низ ковчега који држе њене мировњаке“, упитао је он.

Медведев је рекао да су истинске намере НАТО-а да стационира мировне трупе у Украјини, које би биле наоружане јуришним пушкама и тенковима, а носиле би, како је навео „некакве плаве шлемове са жутим звездама“.

Медведев је подсетио да се потенцијални резултати таквих акција могу видети у „историји операција које су САД и њихови савезници водили у различитим регионима света, укључујући Кореју, Вијетнам, Југославију, Ирак, Авганистан и бројне афричке земље“.

„Јасно је да се такозване мировне снаге НАТО-а једноставно спремају да уђу у сукоб на страни наших непријатеља како би довели ситуацију на тачку без повратка и покренули Трећи светски рат, за који тврде да га се толико плаше“, поручио је Медведев.

San: Ursula fon der Lajen kanidat za novog šefa NATO-a, Britanije je ne podržava

Преузмите андроид апликацију.