Почетна > Свет
Свет

Медведев: Британски инструктори у Украјини биће наша легитимна мета

Британски инструктори у Украјини биће легитимна мета руске војске, рекао је заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев.
Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Он је додао да ће их руске снаге уништавати не као плаћенике, већ као стручњаке НАТО. „Запад нас, активно се укључујући у сукоб у Украјини, гура у трећи светски рат“, упозорио је он, преноси Спутњик.

Медведев је додао да је министар одбране Велике Британије одлучио да пребаци енглеске курсеве обуке украјинских војника на територију саме Украјине, односно да, како каже, претвори своје инструкторе у легитимни циљ руских Оружаних снага.

Британски „Телеграф“ објавио је, позивајући се на министра одбране Гранта Шапса, да Министарство одбране намерава да први пут распореди своје снаге у Украјини, у складу с плановима које разматра војна команда, као и да је министар позвао више британских компанија из сектора војне индустрије да отварају фабрике у Украјини, преноси Спутњик.

Медведев је коментарисао и идеју шефа немачког Комитета за одбрану Мари-Агнес Штрак-Цимерман да се Кијеву доставе ракете „таурус“ како би кијевски режим могао да гађа и циљеве по Русији и тако отежа снабдевање војске.

„То је, као, у складу с међународним правом. Онда у том ће случају и удари по немачким фабрикама где се те ракете производе бити потпуно у складу с међународним правом“, навео је он.

Putin planira da razgovara sa Sijem na forumu „Jedan pojas, jedan put“

Преузмите андроид апликацију.