Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Сутра почиње 53. Међународни сајам туризма у Новом Саду – шта вас очекује?

Догађај који је више од пола века један од препознатљивих симбола Новосадског сајма, Међународни сајам туризма, до сада је доживео мноштво трансформација. Ове године, а управо у складу са жељама излагача, биће организован у јединственом термину – од сутра, 17. до 19. новембра. Нови термин је креиран за нове доживљаје.
Фото: Новосадски сајам

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Црна Гора, која је на исти начин била подршка на овој приредби и раније.

Организатори овогодишњег Сајма туризма окупили су више од 250 учесника који долазе не само из Србије и Црне Горе Земље партнера, већ и из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Мађарске, Турске, Румуније, Кипра, Бугарске, Ирака и Аустрије.

Посетиоце очекују садржајни наступи, сајамски попусти, ласт минит аранжмани за зимовања, фрст минит летовања, стручни скупови, Б2Б састанци, Гастро изазови као и Гастро куп Србија – такмичење професионалних кувара, HORECA – опрема за угоститељство, Поклон-игра за посетиоце са купљеним улазницама…

Један од нових сегмената су Дани каријере, који ће бити сјајна прилика за оне који траже посао да се сретну са послодавцима у туристичком сектору. У пројекат је укључена Национална служба за запошљавање, а између осталих биће понуђено 300 радних места у угоститељству, за највећи хотел који се гради на Кипру.

Кроз Хостед Буyер Програм Новосадски сајам доводи туроператоре из Румуније, Бугарске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Аустрије, Босне и Херцеговине, Мађарске који ће имати Б2Б састанке са излагачима.

Испред Хале „Мастер“, биће одржан “Фестивал војвођанских фестивала – Рогаљ” који окупља организаторе традиционалних војвођанских гастрономских манифестација. Спремаће се специјалитети којима су посвећене познате војвођанске манифестације, кобасице, чварци, гулаш, речна риба, лангош и још много тога.
Фото: Градске инфо

У Конгресном центру “Мастер”, 17. новембра, на Међународни дан студената, говориће се о ђачком туризму и путовањима за младе. Истог дана, биће речи о “Савременим трендовима у туризму и угоститељству”, у организацији учествује Природно математички факултет, Универзитета у Новом Саду.

За време Сајма туризма, биће одржан Први Медицински самит и други по реду Сајам Медицинског туризма, који организује Projekt Lab.

Радно време Сајма туризма биће од 10 до 19 часова. Цена појединачне улазнице је 350 динара, а за доласке у организованим посетама (групе веће од 15 особа) 300 динара. Улазница за пензионере и децу од 7 до 12 година је 300 динара, док деца до 7 година не плаћају улаз.

Све купљене улазнице су и купони за учествовање у Поклон-игри коју је Новосадски сајам организовао са излагачима.

Први пут ће Међународни сајам туризма бити одржан у хибридном окружењу – у реалном простору Новосадског сајма и виртуелном простору платформе ExpoOnline.rs.

Koju smo muziku slušali 80-ih godina?

Преузмите андроид апликацију.