Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Вечерас почиње „Прозефест“ – међународни фестивал прозе

Међународни фестивал прозе – ПРОЗЕФЕСТ ове године одржаће се по шеснаести пут, од 19. до 23. септембра, у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада.
Фото: Промо

Фестивал организује Културни центар Новог Сада уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Министарства културе и информисања.

Као и досад, „Прозефест“ ће угостити еминентне ствараоце писане речи.

Публици ће се 2022. представити: Ласло Краснахоркаи (Мађарска), Ендру Круми (Шкотска), Алеш Штегер (Словенија), Венко Андоновски (Северна Македонија), Сенка Марић (Босна и Херцеговина), Кристиан Новак (Хрватска),  Ана Вучковић и Марјан Чакаревић (Србија).

Разговоре с писцима ће, поред књижевних критичара, водити и ученици новосадских гимназија – према традицији фестивала и с циљем којем је „Прозефест“ посвећен од самог настанка а то је приближавање писане речи младим генерацијама и повратак књижевности њеном исконском и најлепшем облику – живој речи.

Од другог издања фестивала додељује се Награда „Милован Видаковић“. Организациони одбор фестивала уједно је и жири за доделу награде, а ове године радио је у следећем саставу: Недељко Мамула (председник), Мирјана Фрау Гардиновачки, Сања Бркић, Ален Бешић и Милена Граовац (чланови).

Овогодишњи лауреат је мађарски писац Ласло Краснахоркаи.

Програм можете погледати на фотографији испод:
Фото: Промо

Отварање 162. сезоне СНП-а вечерас на Позоришном тргу

Преузмите андроид апликацију.