Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Почиње Међународни фестивал анимираног филма „МултиМост“

Међународног фестивалa дечијег и омладинског анимираног филма „МултиМост“ одржаће се у наредна три дана у просторијама Културног центра Нови Сад.
Фото: МултиМост

Након што је јуче завршен предфестивалски програм, данас од 15 часова свечаним отварањем у великој сали КЦНС званично ће бити покренут овогодишњи „МултиМост“ фестивал.

Програм фестивала, сатнице пројекција филмова и термине радионица можете видети на овом линку.

Фестивал „МултиМост“ је израстао из истоименог међународног анимационог пројекта. Овај пројекат је покренут 2016. године са намером да подстакне децу и омладину, прво Србије и Русије, а затим и других земаља, на сарадњу кроз креативно стваралаштво, учење језика, на изучавање своје и упознавање других култура, на истраживање, повезивање и дружење.

База на којој пројект почива је анимација, која је мултидисциплинарна јер обухвата скоро све видове уметничког изражавања: литературу, музику, цртање, сликање, вајање, покрет и плес, а све њих сједињује кроз примену савремене технологије.

Фестивал је такмичарског карактера, а радови су подељени у четири категорије:
  • Дечије стваралаштво,
  • Стваралаштво младих,
  • Студентски филмови,
  • Филмови за децу и младе.

У свакој категорији се додељују прва, друга и трећа награда док се један Гран при додељује за филмове из категорије Филмови за децу и младе и један за остале три категорије.

Četvrti „Festival srpskog džeza“ od sutra u Domu kulture

Преузмите андроид апликацију.