Почетна > Свет
Свет

Медији: Сателитски снимци показују штету у иранској бази након напада Израела

Ирански опозициони медиј “Иран Интернатионал“ објавио је фотографије иранске војне базе у Исфахану пре и после напада изведеног у петак на ту базу, а сателитски снимци указују да је погођен централни део система ПВО, преноси Тајмс оф Израел.
Foto: Planet Labs PBC via AP

Два иранска званичника изјавила су да је у нападу погођен систем ПВО руске производње и истакла да Иран није открио упаде дронова, ракета или авиона у ваздушни простор земље.

Би-Би-Си Верифy анализирао је две фотографије које такође показују да је оштећен део система противваздушне одбране на аеродрому у Исфахану.

Сателитска слика направљена након напада показала је оштећење и крхотине око једне компоненте, вероватно радара, коме је позиција мало померена, тврди Би-Би-Си.

Међународна агенција УН за атомску енергију саопштила је да „нема штете на иранским нуклеарним локацијама“, али за сада нема доступних снимака из нуклеарних постројења у Исфахану.

У петак је изведен напад на војни аеродром у близини града Исфахана у централном Ирану, а ирански медији јавили су да су изнад Исфахана оборена три дрона.

Неименовани амерички званичници рекли су америчким медијима да је Израел извео напад у Ирану.

Izraelska policija rasterala demonstrante sa ulica Tel Aviva

 

Преузмите андроид апликацију.