Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

Медицински факултет трећи у Србији, а други у Новом Саду увео бесплатне улошке

Поред Филозофског факултета у Новом Саду и Филозофског факултета у Београду, од данас Медицински факултет у Новом Саду постаје трећа образовна институција у Републици Србији која својим студенткињама обезбеђује бесплатне и лако доступне улошке.
Фото: Градске инфо
У питању је акција коју је покренула „Женска иницијатива“ као вид решавања, како кажу, запостављене кризе.

„Стигматизација која се веже за ову тему руши се сваким новим разговором, акцијом и пуном кутијом, а у сарадњи са Студентским парламентом Медицинског факултета у Новом Саду, активним студентским организацијама и матичном управом факултета, преко 4.500 студенткиња сваког дана може пронаћи свој хитан хигијенски уложак“, саопштили су из „Женске иницијативе“.

Иницијативу је започела и са колегама спровела Сара Кривокућа, студентска представница Медицинског факултета у Новом Саду, мотивисана од стране својих колегиница и изненадних менструалних циклуса који су утицали на нормално функционисање у току академских обавеза на факултету.

Обраћајући се свим студенткињама на које ће овај пројекат потенцијално утицати, из „Женске иницијативе“ саопштили су:

„Овај пројекат омогућиће ти лакше и безбрижније студирање, мање стреса током „оних дана“, јер ћеш у сваком тоалету на факултету пронаћи уложак када ти је неопходан“.

Održan „IImprovement“ sajam zapošljavanja na FTN-u (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.