Почетна > Србија
Србија

Матић: Рок за коришћење ваучера продужен до 30. новембра

Влада Србије данас је донела одлуку да се рок за коришћење ваучера за одмор у Србији продужи за месец дана и да ваучери уместо до 31.октобра, како је било првобитно предвиђено, могу да се искористе до 30. новембра, изјавила је за Танјуг министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Објашњавајући разлоге за ову одлуку, рекла је да је за осам радних дана, откада је расподела почела, подељено више од 200.000 ваучера, чиме су практично смештајни капацитети у земљи попуњени.

„Подељено је више од 152.000 ваучера у вредности о д 15.00 динара и више од 45.000 ваучера у вредности од 10.000 динара. Пошто је рок за коришћење ваучера био 31.октобар и смештајни капацитети су практично попуњени, решили смо да продужимо рок до 30. новембра, тако да грађани сада могу да обављају резервације до овог датума и да нађу место за одмор“, каже Матићева,

Према њеним речима, најтраженије дестинације су Пролом Бања, Сијаринска Бања, затим Сокобања, Врњачка и Луковска Бања.

Министарка истиче да оволика заинтересованост грађана за ваучере и одмор у Србији радује и то не само због грађана, већ и зато што она значи да ће ова сезона бити добра за целу угоститељско- туристичку индустрију.

Kisić: Put ka cirkularnoj ekonomiji uz reforme tržišta rada

 

Преузмите андроид апликацију.