Почетна > Србија
Србија

Матић: Одлука Владе у циљу заштите домаћег тржишта

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић поздравила је данашњу одлуку Владе Србије којом се ограничава цена шећера за сва паковања.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Измене смо донели у циљу заштите нашег тржишта, односно наших грађана, будући да је дошло до повећане потражње за паковањима шећера од једног килограма од стране произвођача и угоститеља, услед разлике у цени у односу на већа паковања“, објаснила је министарка Матић, саопштило је Министарство.

Подсећа се да је Уредбом о изменама и допунама Уредбе о ограничењу висине цена основних животних намирница, ограничена максимална малопродајна цена кристал шећера по килограму, у свим паковањима, која не сме прелазити 89,99 динара.

Такође, ограничава се и максимална произвођачка цена кристал шећера, у паковањима од једног килограма, пет килограма и 10 килограма, која не сме прелазити 73,00 динара по килограму, и максимална произвођачка цена кристал шећера за сва остала паковања, која не сме прелазити 81,00 динар по килограму.

Министарство напомиње да је на данашњој седници владе усвојена и Одлука о привременој забрани извоза одређених дрвних сортимената од битне важности за Републику Србију, која се односи на дрвне сортименте за производњу чврстих горива на бази биомасе на домаћем тржишту.

Циљ доношења ове Уредбе је спречавање несташице ових производа, односно ублажавања последица несташице настале услед повећаног извоза и потребе становништва за повећаним снабдевањем проузрокованим кризом на светском тржишту енергената, додаје се у саопштењу Министарства.

Produženo privremeno smanjenje akciza na gorivo

Преузмите андроид апликацију.