Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Матић: Лидл пружа значајну подршку домаћој економији

Министарка трговине, туризма и телекомунација Татјана Матић рекла је на отварању новог Логистичког центра Лидла у Лапову да је новом инвестицијом, ангажовањем домаћих фирми приликом изградње центра и запошљавањем 250 људи, компанија Лидл потврдила значај српског тржишта и неопходност развоја у обостраном интересу.
Фото: Градске инфо

„Лидл данас запошљава више од 3 000 људи у 35 градова у Србији, ефикасно послује и пружа значајну подршку домаћој економији“, навела је Матић.

Она је истакла да се са тржишним уделом од око девет посто компанија Лидл у релативно кратком року уврстила у прве три малопродаје у Србији и допринела подизању конкурентности на српском тржишту.

„Заједно са осталим учесницима на тржишту, Лидл је у претходном турбулентном периоду помогао сектору трговине у Србији да одржи уредно снабдевање становништва што је био један од већих циљева свих нас“, рекла је Матић.

Она је додала да је у асортиману Лидла свој простор пронашло и око 700 домачих производа и око 150 произвођача.

„Наша тежња је да што више српских произвођача нађе место на полицама овог трговинског ланца, а радује нас и чињеница да је све већи број наших производа и у Европској унији“, истакла је Матић и додала да очекује да Лидл у будућности нашим произвођачима понуди нове облике сарадње уз добре и конкурентне услове.

Такође, како је рекла, за добру трговину битна је и инфраструктура, а изградњом новог Логистичког центра Лидла у Лапову урађено је два километра нових модерних приступних саобраћајница, као и нова црпна пумпа.

„Ресорно министарство за трговину, туризам и телекомуникације редовно комуницира са свим трговинским ланцима који послују у Србији како би се њихово пословање одвијало регуларно и како би потрошачи имали задовољавајућу понуду“, рекла је Матић и додала да је то поседно значајно у време растуће инфлације са којом се суочава читав свет а посебно Европа.

Она каже и да су неизвесне прогнозе до када ће трајати ценовни притисци.

„Зато заједно са Владом Србије пажљиво пратимо ситуацију и преузимамо све мере да заштитимо животни стандард грађана и очувамо снабдевеност тржишта.

У том погледу очекујемо од компаније Лидл да у складу са својом пословном политиком настави да пружа довољну снабдевеност тржишта по приступачним ценама уз укључивање домаћих произвођача“, рекла је Матић.

Turbina za Severni tok 1 i dalje u Nemačkoj

Преузмите андроид апликацију.