Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Матеус частио таксисту који је вратио новчаник Нојеру

Легендарни немачки фудбалер Лотар Матеус одлучио је да части таксисту који је недавно вратио изгубљени новчаник голману Бајерна Мануелу Нојеру, пренео је данас Билд.
Фото: Wikimediacommons/Steffen Prößdorf

Таксиста Азир С. дошао је у центар пажње немачке јавности након што је у таксију возио славног голмана. Азир је схватио да је Нојер изгубио новчаник са документима, картицама и новцем, пронашао голмана Бајерна и вратио му имовину.

Надао се да ће, као поштени проналазач, за то бити адекватно награђен, али је заузврат добио само потписани дрес Мануела Нојера.

„Име и адреса Мануела Нојера били су на његовој личној карти. Унутра су биле картице и око 800 евра у готовини. Награда је спрдња! Имам четворо деце и шта да радим с тим дресом“, изјавио је таксиста за Билд и додао да је потрошио 400 евра само на гориво док је пронашао Нојеров дом.

Причу је чуо Лотар Матеус и повукао господски потез. Одлучио је да од Азира откупи дрес Мануела Нојера за 1.000 евра, а потом га је предао на аукцију како би прикупио новац за хуманитарне сврхе.

„Знам како је изгубити новчаник. Много је посла касније. Нове картице, документи. Свака му част што је спасио Мануела већих невоља“, изјавио је Матеус.

Šakira traži od Pikea da pređe u Majami da bi viđao decu

 

Преузмите андроид апликацију.