Почетна > Бизнис
Бизнис

Маск признао да да друштвена мрежа X може да пропадне

 Елон Муск, власник апликације X раније познате као Твитер, рекао је да би та друштвена мрежа „могла да пропадне“, након што је грешка у програму проузроковала брисање слика објављених пре децембра 2014.
Фото: Танјуг/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

„Тужна истина је да тренутно не постоје велике ‘друштвене мреже’. Можда ћемо пропасти, као што су многи предвиђали, али даћемо све од себе“, написао је Маск на платформи X (Твитер).

Током викенда, грешка на платформи изазвала је уклањање слика и линкова на постове направљене пре децембра 2014.
Неколико корисника је приметило грешку, а међу онима који су на то указивали је и технолог Том Коутс, који је проблем назвао „епским вандализмом од стране Маска“, преноси Гардијан.

Чувени селфи Елен Деџенерис са церемоније доделе Оскара 2014. такође је уклоњен, али је касније обновљен.

Фотографија је постала најдељенија фотографија платформе икада, са више од два милиона дељења на платформи.

Вирални твит бившег америчког председника Барака Обаме након његове победе на изборима 2012. остао је непромењен.

Неки корисници су спекулисали да је грешка узрокована настојањем да се уштеде трошкови складиштења података, док су други то приписали променама направљеним на платформи 2016. године када је додато „побољшано обогаћивање УРЛ-ова“, дизајнирано да прикаже прегледе повезаних веб локација изван ограничења компаније од 140 знакова.

До квара је дошло након прошлонедељних извештаја који сугеришу да је приступ са X успорен другим друштвеним мрежама, укључујући Мета платформе Фејсбук, Тредс и Инстаграм.

Кашњење од пет секунди појавило се и на линковима ка неким новинским сајтовима као што су Њујорк тајмс и Ројтерс.

Раније ове године, корисници су приметили да више не могу да објављују или шаљу поруке једни другима, а добили су и обавештење о „прекорачењу дневног лимита за слање твитова“.

Директне поруке такође нису радиле, због чега је компанија упутила извињење. Претходне грешке су довеле и до тога да корисници нису могли да се пријаве или погледају сопствене постове.

Како подсећа британски лист, Твитер је укинуо хиљаде радних места од Масковог преузимања те платформе.

Упркос агресивним напорима извршног директора Тесле да смањи трошкове платформе, он је прошлог месеца пријавио пад прихода од оглашавања од 50 одсто, као и велико задужење и годишње исплате камата у износу 1,5 милијарди долара као резултат дуга који је прихватио у оквиру споразума о преузимању Твитера.

Према Вол стрит џорналу, Твитер се такође суочава са тужбама за више од 14 милиона долара због неплаћених рачуна, откако је Муск постао власник те платформе.

 

Isplata dividende akcionarima NIS-a 24. avgusta

Преузмите андроид апликацију.