Почетна > Бизнис
Бизнис

Маск: Кина ће иницирати прописе о вештачкој интелигенцији

Кинеска влада ће настојати да иницира доношење прописа о вештачкој интелигенцији у својој земљи, изјавио је извршни директор Тесле Илон Маск после недавног састанка са званичницима те земље.
Фото: Танјуг/Patrick Pleul/Pool via AP

„Треба напоменути да сам на свом недавном путовању у Кину разговарао са тамошњим високим званичницима. Мислим да смо имали неке врло продуктивне дискусије о ризицима вештачке интелигенције и о потреби за неком врстом надзора и регулативе“, истакао је Маск током разговора са Робертом Кенедијем Џуниором, објављеном на Твитер спејсу.

Како преноси Ројтерс, Маск је у четвртак завршио дводневну посету Кини, током које се састао са високим владиним званичницима, међу којима су министри спољних послова, трговине и индустрије.

Кинески регулатор за сајбер простор представио је у априлу нацрт мера за управљање услугама генеративне вештачке интелигенције, захтевајући да фирме доставе безбедносне процене пре него што објаве своје понуде јавности.

Кинеска администрација за сајбер простор (ЦАЦ) саопштила је да Кина подржава иновације и примену вештачке интелигенције и подстиче коришћење безбедног и поузданог софтвера, алата и база података, али да садржај који генерише вештачка интелигенција (АИ) мора да буде у складу са основним социјалистичким вредностима земље.

Провајдери ће бити одговорни за легитимност података који се користе за обуку генеративних АИ производа и неопходно је предузети мере да би се спречила дискриминација при пројектовању алгоритама и података, додаје се у саопштењу ЦАЦ.

Egipat će učiniti sve što može da pomogne u okončanju krize u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.