Почетна > Србија
Србија

Мартиновић: Нема државотворне политике без улагања у квалитет живота најмлађих

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић обишао је данас током посете општине Смедеревска Паланка централну кухињу предшколске установе „Чика Јова Змај“ и изјавио да нема државотворне политике без улагање у нове генерације и подизање квалитета живота најмлађих.
Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

„Министарство државне управе и локалне самоуправе је финансијски помогло реконструкцију овог објекта и овде је инсталирана најсавременија опрема за производњу здраве и квалитетне хране за децу“, рекао је Мартиновић приликом обиласка кухиње у којој се дневно припреми више од 2.500 оброка за децу, која похађају вртиће и основне школе на територији општине Смедеревска Паланка.

Додао је да обнова објекта показује да сарадњом министарства и локалне самоуправе могу да се постигну „одлични резултати који су у интересу локалне заједнице, пре свега деце, која бораве у овој предшколској установи, али и запослених“.

Министар је данас у Смедеревској Паланци обишао и Јединствено управно место, које је један од првих пројеката који су реализовани у сарадњи са локалном самоуправом, као и централну градску улицу Првог српског устанка, за чију реконструкцију је општина аплицирала за нова средства код Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Током обиласка Мартиновић је оценио да се види напредак у Смедеревској Паланци где су последњих неколико година реконструисани локални путеви.

Према речима председника општине Смедеревска Паланка Николе Вучена реконструкција централне кухиње у предшколској установи је један од највећих пројеката који је урађен захваљујући помоћи министарства државне управе и локалне самоуправе.

„Министарство државне управе и локалне самоуправе сваке године расписивањем конкурса помаже локалним самоуправама да реши текуће проблеме а ми смо за ову годину планирали реконструкцију и улице Првог српског устанка и надам се да ћемо и тај пројекат заједнички успешно реализовати“, рекао је Вучен и захвалио министру на помоћи и препознавању капиталних пројеката у локалним самоуправама.

Hil: Rokovi nisu važni kao potreba da se postigne dobar sporazum

 

Преузмите андроид апликацију.