Почетна > Свет
Свет

Марш на Вашингтон због оружаног насиља

Због прошломесечног масакра у основној школи у градићу Јувалде у Тексасу, очекује се да ће се данас десетине хиљада демонстраната окупити у главном граду САД Вашингтону, али и у другим градовима широм Америке како би се упутио позив законодавцима у Конгресу да донесу закон усмерен на сузбијање оружаног насиља.
вашингтон
Фото: Танјуг/AP/J. Scott Applewhite

Манифестација названа Марш за наше животе, у организацији групе за безбедност оружја коју су основали ученици који су преживели масакр 2018. године у средњој школи Паркланд на Флориди, планирана је за данас на више од 450 локација, укључујући и Њујорк, Лос Анђелесе и Чикаго, преноси Ројтерс.

Марш на Вашингтон који је покренула та организација 2018. године, недељама након што је 17 људи убијено у средњој школи Марџори Стоунмен Даглас у Паркленду, довео је стотине хиљада људи у главни град САД у намери да се изврши притисак на Конгрес да предузме законодавну акцију, иако је републиканска опозиција отворено против било каквих нових ограничења на оружје.

Овогодишњи марш на Вашингтон има једноставну поруку политичким лидерима: Ваша неактивност убија Американце.

„Нећемо вам више дозволити да седите удобно заваљени у нсвојим фотељама док људи умиру“, поручио је на друштвеним мрежама Тревон Босли, члан одбора Марша за наше животе.

Donald Tramp: Ivanka nije učestvovala u proveri izbornih rezultata

Преузмите андроид апликацију.