Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Маројевић и Митро победници текбол турнира у Новом Саду

Светски текбол шампиони и вицешампиони Никола Митро и Богдан Маројевић слављеници су и треће фазе Српске Challenger серије која је синоћ завршена у Новом Саду.
PrtSc/Youtube/Teqball Liman

Два дана је трајао прави текбол празник испред Тржног центра „Променада“, а сјајној атмосфери допринели су бројни играчи са великим искуством, али и десетак младих и нових такмичара који су свакако велике наде текбол спорта у Србији.

Маројевић и Митро у суботу су приредили прави спортски спектакл у финалном мечу сингл категорије, који је Маројевић добио са два поена разлике у трећем сету. Треће место припало је сада већ легендарном Немањи Бузаџији, који је освојио срца текерса врло атрактивном игром.

Турнир је настављен јуче мечевима дубл и микс дубл категорије. Маројевић и Митро су заједно победили у дубл категорији Радослава Митра и Мају Умићевић, а треће место припало је Николају Црновчићу и Лазару Јовановићу

Финале у микс дубл категорији било је више од атракције! Никола Митро и Маја Умићевић су у сјајној и до краја неизвесној борби победили Богдана Маројевића и Анастасију Лемајић, једно од највећих имена текбола у Србији. Треће место припало је Немањи Бузаџији и феноменалној Марији Армуш коју многи текерси добро познају као играчицу женске футсал репрезентације Србије.

Дводневни текбол турнир у Новом Саду је увод пред велики завршни турнир 17. и 18 јула у Београду када ће се знати ко ће поделити укупни наградни фонд од 2500 долара у динарској противвредности, али и ко ће обући национални дрес на Светском текбол првенству ове јесени. Подсетимо, до сада су одржана три Светска текбол првенства, а прошлогодишње је било одложено због епидемије коронавируса.