Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Маркизио: Јувентус кажњен, а сви то раде

Бивши играч Јувентуса Клаудио Маркизио се огласио се Твитеру поводом кажњавања клуба из Торина са минус 15 бодова у Серији А.
Фото: Wikimedia Commons/Kirill Venediktov

Јувентус је санкционисан одузимањем 15 бодова због фаслификовања финансијских извештаја.

„Економским језиком, то је повећање вредности, позитивна разлика између две вредности исте имовине која се односи на различите периоде. Такође, додао бих како је само Јувентус кажњен, иако то раде сви клубови“, написао је 37-годишњи Маркизио на Твитеру.

Федерални суд прихватио је захтев тужиоца Италијанског фудбалског савеза за новим отварањем процеса против торинског Јувентуса због финансијских малверзација у клубу.

Руководство клуба је због тога и одлучило да напусти клуб. Јувентус се теретио за коришћење лажног капитала у финансијским књигама и плаћање играча „испод стола“ током пандемије коронавируса. Клуб је кажњен одузимањем 15 бодова.

Суспензијама у различитом трајању кажњени су бивши спортски директор Јувентуса Фабио Паратићи, бивши председник клуба Андреа Ањели, бивши директор Маурицио Аривабене, актуелни спортски директор Јувентуса Федерико Черубини и потпредседник Павел Недвед.

Juventusu oduzeto 15 bodova

Преузмите андроид апликацију.