Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Марк Маркез одлази на паузу – да ли ћемо икада видети нове бравуре Шпанца?

Након новог пада на квалификацијама у Муђелу, Марк Маркез и екипа Репсол Хонде заказали су ванредну прес конференцију због важног саопштења.
Фото: Танјуг/AP/Achmad Ibrahim

Гласина је била да ће шпански возач, осмоструки светски шампион у мотоциклизму, отићи на нову паузу због повреде рамена која га мучи већ две године.

Та гласина испоставила се тачном, па ће Маркез чак четврти пут отићи на операцију десног рамена, које је повредио падом у Херезу пре две сезоне.

То је медијима саопштио лично Маркез, поред шефа екипе Репсол Хонде Алберта Пуђа.

„Од када сам се повредио, било је веома тешко, кост је била инфицирана, то је било најтеже. Досадашње операције биле су успешне, али осетим да сам ограничен“, рекао је Маркез.

„Осетим да нисам срећан ове сезоне, нисам задовољан. Не уживам на мотоциклу, моји резултати нису лоши, али нису онакви какви желим да буду“, казао је Шпанац и додао да је он иницирао разговоре о новој операцији, како би коначно успео да врати потпуну употребу десне руке и десног рамена.

Маркез је додао и да не зна када ће се вратити, али да је сигуран да ће се на стази појавити јачи.

„Раније ова операција није била могућа јер је кост била мекана, а сада је очврснула и операција је изводљива“, рекао је Алберто Пуђ.

Нова пауза, нова пропуштена сезона и нова психолошка препрека у каријери легендарног Шпанца постављају питање – да ли ћемо икада видети нове бравуре Марка Маркеза, нове победе и нове титуле?

Иако постоје спекулације да ће уследити и одлазак у пензију, за такву причу је рано. Валентино Роси је након последње освојене титуле возио још 12, а након последње победе још 5 година, па је тешко поверовати да ће Маркез „одустати“ већ сада.

Возач Репсол Хонде прошле сезоне тријумфовао је на три трке, а у својој каријери на највиши степеник подијума МотоГП-а пењао се чак 59 пута.

Шест пута је био шампион МотоГП класе, једном Мото2, а једном Мото3 категорије. Последњу титулу освојио је 2019. године.

Di Đanantioniju prva pol pozicija u neverovatnim kvalifikacijama u Muđelu! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.