Почетна > Свет
Свет

Мањи скупови у француским градовима него ранијих недеља

Демонстранти који се противе француским здравственим пропусницама изашли су јуче седму суботу заредом на улице у више градова те земље како би изразили незадовољство, али су скупови били мањи него претходних недеља.
Танјуг/AP/Adrienne Surprenant

Око 200 скупова је одржано у Француској, од тога четири у Паризу, где су се нашли људи који се противе вакцинацији и они који су против здравствене пропуснице која важи од почетка августа.

АП додаје да анкете показују да је већина Француза за здравствене пропуснице.

Више о актуелним вестима из света прочитајте на овом линку

Међу демонстрантима су се данас нашли људи свих узраста, а било је и здравствених радника, који морају да буду вакцинисани до половине септембра.

Пропусница, која је неопходна за улазак у ресторане, музеје, спортске арене и остале јавне објекте у Француској, показује да ли је особа потпуно вакцинисана, прележала ковид или има негативан тест на ковид.

Француски медији преносе саопштење министарства унутрашњих послова које је навело да је данас широм Француске било мање од 158.500 демонстраната, у поредњењу са 175.500 пре недељу дана.

Здравствене власти су данас такође саопштиле да је близу 72 одсто популације примило барем једну дозу вакцине, а 64,5 одсто је потпуно имунизовано.

 

Преузмите андроид апликацију.