Почетна > Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

Мање од десет дана до Дочека 13. јануара

Након јединствене прославе 31. децембра у Новом Саду, Дочек наставља своју традицију слављења две Нове године и 13. јануара, широм града, претварајући концерте у затвореним просторима у посебно аудио-визуелно искуство.
Фото: Нови Сад 2022/Дарко Мареш

На Дочеку 13. јануара у Музеју савремене уметности Војводине наступиће новосадски ди-џеј, продуцент и музички маверик Space Motion & Tribe, уз Undercatt, још једно велико име електронске сцене. У сличном ритму из региона стижу хрватски лајв техно састав ABOP, који ће наступити у Радничком дому.

Позориште младих угостиће звезде из Лондона Haelos, а најбољи џез бенд из Србије EYOT наступиће у Културној станици Еђшег.

Фото: Нови Сад 2022/Коста Ђураковић

У Српско народно позориште стиже добитница Elle Style Awards признања Констракта и Земља Грува, као и певачица духовне и етно музике, Даница Црногорчевић. Рок, инди и алтернативни звук, свако на свој јединствен начин, доносе Shortparis у Фабрици, Сана Гарић у Културној станици Свилара и Ђорђе Давид и Ивана Петерс у Културној станици Барка.

Фото: Нови Сад 2022

Виртуози класичне музике Ке Ма и Шихан Ванг, уз Silk & Wind Duo одржаће концерт у Новосадском позоришту.

Улазнице за концерте у оквиру Дочека 13. јануара су у продаји на свим Гигс Тикс продајним местима, као и онлајн на њиховом сајту.

За мање од месец дана улазнице су већ распродате за наступ једног од највећих џез пијаниста данашњице Tigrana Hamasyana у Градској концертној дворани, афричке р’н’б принцезе Nneke у Синагоги, певачице чији глас руши границе и пуни велике сале Тијане Богићевић у Културном центру Новог Сада, као и за концерте холандске музичке диве Севдализе у Српском народном позоришту, једног од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајка Феликса у Реформаторској цркви, светски познатог састава Divanhana у Гимназији „Лаза Костић“ и легендарне Yu grupe у свечаној сали НИС-а.

Подршку програму Yu grupe на Дочеку пружила је компанија НИС.

Да би концерти заиста били претворени у доживљаје, 13. јануара, заједно са извођачима, на томе ће радити реномирани уметници међу којима су редитељ Александар Николић, аудио-видео дизајнер Петар Билбија, студенткиња Академије уметности у Новом Саду Светлана Клопан, Дејан Стојков, Тијана Јеврић али и институције као што је Академија уметности у Новом Саду и многи други.

У оквиру Дочека 13. јануара у Културној станици Буковац програм за децу приредиће Удружење уметника Високо Ц, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав Ла Банда. Фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Кал, док ће посебан уметнички програм приредити локалне организације у новоотвореној Културној станици Ковиљ.

У клубу Трема наступиће македонски ска-панк и реге бенд Суперхикс.

Улаз на њихове наступе биће слободан.

Đorđe David i Ivana Peters u KS Barka

Преузмите андроид апликацију.