Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Манифестацијом „Природа нема алтернативу“ обележен Дан заштите животне средине

Данас је манифестацијом под називом „Природа нема алтернативу“ на Пољопривредном факултету у Новом Саду обележен Дан заштите животне средине.
Фото: Пољопривредни факултет Нови Сад

Овогодишњој манифестацији поред ОШ „Јован Поповић“ су се придружиле и две предшколске установе „Новосађанче“ и „Мрвица“ чији су радови на тему очувања заштите животне средине изложени испред предаваонице, као увод у презентације основаца.

Ђаци су отворили манифестацију пожелевши добродошлицу пристунима у Нови Сад, град културе, на чак 10-ак различитих језика.
Фото: Пољопривредни факултет Нови Сад

Од тих малих, али великих љубитеља природе кроз презентације на тему екологије, смо чули да они имају јасно дефинисане поруке када је у питању значај рециклаже, здраве хране и органске производње.

„Сваки пут се пријатно изненадим колико деца знају о заштити животне средине, велику улогу ту играју њихови васпитачи и наставници. Искрено се надам да ће успети током будућих дана школовања, да негују своје знање и да ће наставити да раде на очувању планете својим малим корацима, јер сматрам да малим корацима сви заједно можемо да учинимо доста тога“, истакла је продеканица за наставу проф. др Мирјана Ђукић Стојчић.

Ђаци су пренели еколошки дух школе кроз презентације и рецитације, рекла је заменик директора ОШ „Јован Поповић“ Весна Трајановски, те је додала да је јако важно да деца учествују у активностима као што је данашња, односно да покажу своја знања и креативност.
Фото: Пољопривредни факултет Нови Сад

Затим је директор Департмана за ратарство проф. др Ђорђе Крстић, указао на значај укључивања деце у еколошке акције од малих ногу, јер тада правилан однос према окружењу и заштита животне средине постаје саставни део њиховог одрастања и каснијег опхођења према околини.

Додао је да очекује да ће Департман за ратарство и повртарство, Пољопривредног факултета у Новом Саду, бити традиционално домаћин ове манифестације и да ће учесници са годинама бити све бројнији.

Фото: Пољопривредни факултет Нови Сад

У оквиру обиласка факултета, мали посетиоци су имали прилику да виде ботаничку башту и учионице на Департману за сточарство.

U kampusu Univerziteta obeležen Međunarodni dan zaštite životne sredine (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.