Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Манифестација “Тоур де Фрушка“ окупила преко 700 такмичара

Данас је отворена дводневна спортско-рекреативна манифестација „Тоур де Фрушка“ на Фрушкој гори која ће окупити више од 700 такмичара.
Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању манифестације „Тоур де Фрушка”, у Врднику.
Фото: PrtSc

Том приликом он је изразио задовољство што су Нови Сад и Фрушка гора све чешће домаћини манифестацијама из области планинског спорта.

“Претходних година, у Новом Саду одржани су купови у планинском бициклизму, а прошле године и Европско првенство у том спорту, на Петроварадинској тврђави, догађај који је Нови Сад поставио на мапу европског бициклизма. Веома смо поносни и на манифестацију „Тоур де Фрушка” која поред спортског има и туристички значај будући да промовише прелепу Фрушку гору, као и привреду Војводине.

Град је увек спреман да подржи манифестације које промовишу спорт, рекреацију и боравак у природи и које својом атрактивношћу подстичу наше суграђане, различитог узраста, па чак и оне најмлађе да буду активни“, изјавио је Огњен Цвјетићанин.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tour de Fruška (@tourdefruska)

„Тоур де Фрушка” је манифестација спортско-рекреативног карактера намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта, а посетиоци имају прилику да се такмиче у бициклизму и у трејл спортском изазову.

Поред промоције спорта, циљ ове манифестације је и промоција покрајинске привреде која је посетиоцима представљена на Ноћном базару где своје место за промоцију има и туризам, представљајући културна дешавања и туристичке организације из целе Војводине.

У оквиру спортског дела манифестације одржавају се МТБ маратон, рекреативног карактера, Трејл трка, Елиминатор трка, промотивна вожња „Друмски изазов Попов Чот” и „ГАС ГАС” трка за најмлађе посетиоце, а као најатрактивнија издваја се прва Е-бајк трка „Велика награда Врдника”. За сваку од трка обезбеђене су прве три награде у категоријама за мушкарце и жене.

Otvoren 89. Međunarodni poljoprivredni sajam (UŽIVO)

Преузмите андроид апликацију.