Почетна > Србија
Србија

Манифестација „Ноћи позоришта у Србији“ широм Србије

Манифестација „Ноћи позоришта у Србији“ почиње данас и трајаће до 27. новембра у више градова. Са представама, мјузиклима, радионицама и изложбама, уз симболичне цене улазница или слободан улаз, најавили су данас организатори.
позоришта
Фото: НСЕПК2022

Првог дана манифестације чији је слоган „12 година постојања – 12 дана Ноћи позоришта у Србији“ у Дому културе Пријепоље изведена је представа за децу „Да ли ће дамојед да заволи сладолед“.

Следи у Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу (18:00) програм „Ко се боји опере још“ примадоне Јадранке Јовановић са гостима, каже се у саопштењу.

На програму су 16. новембра у новосадском Музеју Војводине луткарска представа „Откуд шлем у бабиној башти?“ (18:00). Као и премијера представе „Сећање на Пају Јовановића“ у Културном центру Зрењанина (19:00), саопштила је Фондација Ноћ позоришта.

Како је најављено, 17. новембра у Мађарском културном центру „Непкер“ у Суботици биће одржана радионица драмске секције Фабула Раса „Оживи магију глуме“. У Градској библиотеци Нови Сад гост библиотекар биће глумац Српског народног позоришта Пеђа Маријановић. У КПЦ Петровац на Млави биће изведена представа за децу „Пипи и Пан у потрази за Црвенкапом“.

Другог дана манифестације, коју је подржало Министарство културе и информисања Србије, у Народном позоришту Ниш биће изведена представа „Неки то воле вруће“ редитеља Александра Маринковића. У Дому културе Пријепоље представа за младе „Перон за сутра“ Омладинске сцене.

Манифестација Ноћ позоришта је и покренута у Србији, под окриљем Европске организације „European Theatre Night“. Са циљем промоције културе и позоришног стваралаштва. Организатори су најавили да ће „због осцилација у садржају програма“ слати исти медијима свакодневно.

Oznake „Najbolje iz Vojvodine“ dodeljene 21 brendu: Dani ludaje, Dani piva, Keltsko selo…

 

Преузмите андроид апликацију.