Почетна > Србија
Бизнис Србија

Манифестација „Дани шљиве“ у Блацу од 19. до 21. августа

Манифестација „Дани шљиве“ одржаће се од 19. до 21. августа у општини Блаце у Топличком округу, а по први пут у оквиру манифестације организоваће се такмичење у прављању пекмеза од шљиве и биће додељене награде за најбољег произвођача ракије шљивовице.
Фото: Pixabay/Couleur

Председник те општине Иван Бургић каже да се током манифестације очекује велики број посетилаца не само из Топличког округа, већ и целе Србије, јер је Блаце препознатљиво по добром роду шљива, наводи портал Јужне вести.

„Блаце има највећи број стабала шљиве по глави становника у Србији и све већи број пољопривредних произвођача који, поред производње, почињу да се баве и прерадом шљиве, што додатно увећава зараду. Имали смо такмичење у припремању најбоље ракије, где смо доделили 12 златних медаља. По први пут одржаће се и такмичење у припремању пекмеза од шљиве“, казао је Бургић.

Како је најављено, у такмичарском делу манифестације одржаће се такмичење за избор најбољег шљивика у 2022. години у општини Блаце, избор најуспешније жене у пољопривредној производњи у тој општини у овој години, као и избор најбољег младог воћара и избор најбољег младог сточара.

Posao za građane zemlja Otvorenog Balkana bez viza i radnih dozvola

Преузмите андроид апликацију.