Почетна > Свет
Свет

Мандић: Нова влада ће бити према вољи народа са избора 2020. године

Снаге које су победиле на изборима у Црној Гори 30. августа 2020. године одлучиле су да се договарају и да након два неуспела пројекта, покушају да формирају владу која ће бити пресликана воља народа са тих избора, изјавио је председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.
мандић
Фото: PrtSc/Instagram/andrijamandicdf

Истакао је да је задовољан на који начин се одвијају преговори.

„Посебно желим да нагласим како је у првој тачки записано да ниједна од странака победница неће сарађивати са ДПС-ом и да ће се радити на томе да се још снажније крене у борбу против криминала и корупције“, рекао је Мандић у интервјуу за Политику.

Говорећи о расподели државних функција навео је да је у разговорима усвојен једноставан принцип да ништа није договорено док се све не договори, те да ништа конкретније у овом тренутку не може да каже.

На питање да ли у новом кабинету има места за бившег премијера, рекао је да у влади места има за све победнике избора који су спремни да се снажно боре за добро свих грађана Црне Горе.

„Што се тиче господина Абазовића, ја сам му у скупштини одао признање због неких јасних и храбрих потеза које је повукао, као и ставова које је саопштио а који могу бити од велике важности у борби против организованог криминала и корупције“, навео је Мандић.

На питање да ли ће нова власт у институцијама система сменити кадрове ДПС-а, СДП-а, СД-а и Бошњачке странке рекао је да је она отворена за то да аутентични представници мањинских народа буду део владе а да ће они који су поражени на изборима 30. августа, ДПС нарочито, остати упамћени по уништавању Црне Горе, корупцији и криминалу и да немају шта да траже тамо где су реформе и где ће се радити на формирању здравих институција.

Поводом његове подршке иницијативи Отворени Балкан, истакао је да због предности и великих могућности које пружа та регионална иницијатива, Црна Гора треба да буде део тог великог процеса у коме, како је река, може само да добије а да притом ништа не изгуби.

„Видели смо да Отворени Балкан снажно подржавају све велике државе и препоручују и нама да будемо део тог успешног пројекта. Дакле, ми смо на потезу“, рекао је Андрија Мандић.

Bilčik: Crna Gora trenutno stopirana na evropskom putu

Преузмите андроид апликацију.