Почетна > Србија
Србија

Мандић: Имам држављанство Србије законито стечено пре 2006. године

Председнички кандидат Демократског фронта на предстојећим изборима 19. марта, Андрија Мандић, потврдио је да има држављанство Србије стечено на легалан начин, али да никада није имао пријављено пребивалиште и личну карту те државе.
Фото: Wikimedia Commons/Filip Kršić

„Никад нисам имао пребивалиште у Србији, никад нисам био ни на каквим бирачким списковима. Ни 2016. кад су ми полиција и тужилаштво одузели пасош и забранили напуштање Црне Горе, није ми пало на памет да искористим то што сам држављанин Србије и узмем личну карту и пасош Србије“, рекао је Мандић у интервјуу за ТВ Вијести.

Истакао је да је држављанство Србије које има добијено у потпуности са прописима бивше Државне заједнице Србије и Црне Горе, Уставом Црне Горе и важећим законима, Уставом и важећим законима Србије.

„Пошто сам наредних дана позван од МУП-а да, у процедури коју предвиђају докажем и саопштим чињенице везано за држављанство, саопштавам овде да имам легално држављанство“, казао је Манцић у синоћњем интервју.

Он је рекао да је држављанство Србије стечено пре 2006. године.

„Оставите да саопштим нешто и када одем… Вама је довољно ово што вечерас кажем да имам“, казао је Мандић и истакао да је са Уставном повељом државне заједнице СЦГ, држављанство које има легално и не коси се ни са једним законом и Уставом Црне Горе.

Црна Гора је, истиче, његова матица.

„Кандидујем се да будем председник Црне Горе, ја њу волим, иако неко покушава да ми подметне… Ово је моја држава, желим да са позиције првог човека државе пронађем решење и понудим грађанима решења која ће помирити и превазићи јаз који постоји међу различитим националним заједницама. Покушаћу да људе окупим око онога што је важно свима нама, на првом месту мислим да је то економија, поштовање правне државе, борба против криминала и корупције…“, казао је Мандић.

Ствари које нас деле, како је рекао, препустиће се прошлости.

„Свако нека негује оно што мисли да је важно за његову заједницу. То је формула која би била прикладна Црној Гори која је мала држава, али хетерогена, политички, национално… Земља која је најлепша, а која може да буде најуспешнија на Балкану“, закључио је Мандић.

Orban: Mrzim i da zamišljam šta bi bilo da Rusija izgubi rat 

Преузмите андроид апликацију.