Почетна > Свет
Свет

Мандић: Ђукановић прекршио Устав, биће смењен

Председник Црне Горе Мило Ђукановић прекршио је Устав приликом спровођења радњи у процесу избора нове владе. Каже један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић. Наводи да су због тога сви посланици парламентарне већине са избора 30. августа 2020. године потписали иницијативу за разрешење Ђукановића и да ће тај процес убрзо уследити.
мандић
Фото: PrtSc/Instagram/andrijamandicdf

Мандић у интервјуу за „Новости“ истиче да је несумњиво утврђено да у Скупштини Црне Горе постоји јасна већина. Која је предложила мандатара за састав нове владе и указује да је Ђукановић по Уставу био у обавези да на консултације о мандатару за састав нове владе позове представнике свих партија заступљених у Скупштини, али да то није урадио.

„Насиље и противуставно понашање председника се не може толерисати, поготово што се ради не само о кршењу Устава. Него и о кривичном делу злоупотребе службене дужности“, рекао је Мандић.

Он тврди да је председник функцију злоупотребио да би остварио властиту и корист своје политике. Против Црне Горе и њених грађана, кршећи Устав и законе, што је забрањено и кажњиво. Поручује да је право место за изрицање казне Скупштина Црне Горе.

На питање да ли је УРА дала потписе за Миодрага Лекића као мандатара или не, Мандић је рекао да је УРА потписала. Све оно што су потписале и друге странке парламентарне већине.

Образложио је да су прво сви потписали политички споразум којим су се обавезали да ће након пада кабинета Дритана Абазовића формирати нову владу. Да нико неће правити било какве аранжмане са Ђукановићевом странком.

Abazović: Glasaćemo za inicijativu za razrešenje Đukanovića

 

Преузмите андроид апликацију.