Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Манћини није понудио оставку, остаје селектор Италије

Роберто Манћини највероватније остаје селектор Италије. Јако тешко је поднео искусни стручњак период од хвалоспева због освајања ЕУРО до шоканте елиминације од Северне Македоније у баражу за одлазак на СП и размишљао је о оставци.
Фото: Танјуг/AP/Facundo Arrizabalaga

Ипак, после проспаваних ноћи сабрао је утиске и сутра у Коњи извесно неће последњи пут предводити Италију као селектор. На конференцији за штампу није дао и дефинитиван одговор хоће ли остати или отићи

„Разговарао сам са председником Савеза Гравином последњих дана, усклађени смо у свему. Лепо је то, али ћемо о свему разговарати наредних дана. Сада морамо да размислимо о игри и сутрашњем мечу, па да онда мирно да разговарамо о стварима за бољу будућност. То је све“, истакао је Манћини.

За просутим млеком се не треба освртати, рекао је Манћини.

„Бескорисно је тражити објашњења. Морали смо да будемо победници групе са најмање два бода предности испред Швајцарске. У Базелу је меч морао да се заврши победом од 3:0, у Бугарској смо заслужили један гол. Тим је увек играо, могу се промашити шансе. Ово је фудбал, ствари могу да крену наопако. Зато, бескорисно је тражити објашњења и изговоре. Догодило се шта се догодило и морамо то прихватити. Живети са тим“.

Када сабере четвророгодишњи мандат истакао је задовољство без обзира што се селекција други пут узастопно није квалификовала на Мундијал.

„Трудили смо се да увек будемо бољи, имали тај низ од три године скованих од успеха, освојили смо ЕУРО. Играли смо другачији фудбал, нападачки и ово што нам се догодило је само опомена да се у фудбалу може све променити у току ноћи. Кад све саберем осећам задовољство.“

Меч са Турском би требало да буде нови почетак.

„Морамо да почнемо изнова, размишљајући да ће нас у будућности чекати много важних мечева.“

Жоржињо, Имобиле и Инсиње нису рекли „збогом“ селекцији.

„Ја сам их натерао да оду, јер ако могу нешто да учиним за њих и њихове клубове ја ћу увек то и урадити. Не би они играли, неки нису били физички на оптималном нивоу. Послао сам Жоржиња у Челси јер има важне мечеве. Инисње је имао физичких проблема, не треба њега слати на трибине. Флоренци и Политано су се вратили у клубове јер сутра не би могли да играју“, објаснио је селектор Италије.

За сутрашњи меч Манћини не рачуна на Вератија, Берардија, Мансинија, Жоржиња, Имобилеа, Инсињеа, Политана и Флоренција.

Kjelini zbog ispadanja Italije napušta Juventus posle 17 godina?

Преузмите андроид апликацију.